De prep voor de Almere City Run

Je bent al weken al dan niet maanden aan het trainen. Misschien vanavond nog een laatste oefenrondje en dan is het zondag 14 juni toch echt tijd voor het echte werk. De Almere City Run.

Ieder loopt voor zijn of haar eigen reden. Met een eigen doel.

Ready, set, Go! Ben jij wel echt helemaal klaar voor de Almere City Run? Misschien heb je jezelf getrakteerd op een nieuwe hardloopoutfit. Je schoenen zitten je als gegoten want die heb je speciaal laten opmeten op zo’n high tech loopband, waarbij in slow motion de stand van je voeten in kaart word gebracht. Kortom de perfecte gear, nog een goed paar sokken en klaar.

Of toch niet…je voeten en dus je tenen en je teennagels hebben een hoop te verduren tijdens zo’n run. Je wilt voorkomen dat je straks bij de start staat en denkt “Jep, ik had eigenlijk mijn teennagels nog even moeten knippen”. AUW!

Niet te kort. Niet te lang. Niet te rond. Niet te vierkant. Wel of geen lak “stel je voor” ;).

De Beauticians bij Cream weten alles van voeten, tenen en teennagels. Mooie voeten, verzorgde voeten, smalle voeten, brede voeten, platvoeten en jubeltenen. Met de juiste voetverzorging voordat je gaat rennen vergroot je het plezier. Niet alleen de voorpret, want het is natuurlijk heerlijk dat je voeten onder handen genomen worden. De juiste hoeveelheid eelt laten zitten en je nagels goed veilen op de juiste lengte, maakt jouw run nog aangenamer. Uiteraard ook na de Almere City Run verdienen jouw voeten wel wat extra’s.

Liefs Anouk

 

Belangrijke tips!

Wat we veel zien bij sportvoeten zijn blauwe nagels (ook wel stootnagels genoemd die kunnen er soms van af vallen). Dit kun je voorkomen door je nagels kort te houden en je nagels recht af te knippen/vijlen. Knip je nagels niet te kort en de zijkanten van je nagels niet te schuin, want hierdoor kunnen ze naar binnen groeien wat ook pijnlijk kan zijn.

Eelt ontwikkelt zich vaak waar de voet veel druk krijgt (eelt vormt zich om je voeten te beschermen). Door een te veel aan eelt kan je drukpijn krijgen en op plaatsen waar heel veel druk wordt uitgeoefend of op plaatsen die onderhevig zijn aan veel wrijving kunnen eeltpitjes ontstaan.

Wij adviseren u alleen het ruwe eelt weg te vijlen en je voeten goed te hydrateren zo hou je je voeten mooi in balans. Natuurlijk  doen de Beauticians bij Cream dat ook graag voor je, wij vijlen of indien nodig snijden wij het te veel aan eelt weg en een ontstane eelt pit kunnen wij verwijderen. De pedicure deluxe sluiten wij af met een scrub, ontspannende massage en een kleur OPI nagellak naar keuze!

Bezoek een podotherapeut

Wist je dat om blessures te voorkomen het raadzaam is om een podotherapeut (vaak ook podoloog genoemd) te bezoeken, een podotherapeut kijkt naar de stand van je voeten en lichaam en er wordt gekeken naar de landing en afwikkeling van je voeten. Zij kunnen aan de hand van deze gegevens zooltjes aanmeten die het beste zijn voor jouw voeten en lichaam.

Volg bovenstaande tips en geniet van meer comfort en minder blessures en dus meer plezier tijdens het hardlopen.

Almere City Run 2015 Pedicure Actie!

Voeten hebben in het dagelijks leven heel wat te verduren en zeker als je veel sport is een pedicure behandeling beslist geen overbodige luxe. Met jouw startnummer van de Almere City Run 2015 ontvang je bij Cream Beauticians van 15 juni tot en met 19 juni 20% korting op een pedicure naar keuze! Tot snel

Liefs  Áine